[WTCC] Safety Car-incident onderzocht

Jorn (existenz)
De internationale autosportbond FIA gaat de crash van de safety car op het stratencircuit van Pau onderzoeken. Tijdens de race crashte Franz Engstler vol op de safety car, waardoor de race gestaakt werd.

In de tweede ronde van de tweede race op het circuit reed Engstler met zijn BMW vol in de zijkant van de safety car die in een blinde bocht de baan op gekomen was. Vervolgens reed de auto meteen naar het midden van de weg en kon Engstler hem niet meer ontwijken.

Nu bleek dat de FIA Race Director wel de safety car-procedure had gestart, maar dat hij nog niet het teken had gegeven dat de safety car de baan op mocht. De bestuurder was op eigen houtje de baan op gereden vanuit de pits en dook meteen naar het midden van de baan, in plaats van de acceleratiestrook te gebruiken aan het einde van de pits.

Op de ECU van Engstler's BMW was te zien dat de Duitser niets verkeerd deed. Hij remde af en ging langzamer rijden toen hij de gele vlaggen zag. De safety car kon hij echter niet ontwijken, omdat hij door een blinde bocht reed toen de safety car de baan op kwam.

Vanwege de ernst van de situatie hebben de stewards besloten hun rapport op te sturen naar de Franse sport organisatie FFSA om maatregelen te nemen tegen Philippe Cholet en Jean-Pierre Colas. Beide heren waren verantwoordelijk voor de safety car.

Het bleek een enerverend weekend in Pau. Na de kwalificatie werden er al negen coureurs bestraft voor het overtreden van de technische reglementen en na de tweede race bleek dat de FIA nogmaals vijftien waarschuwingen had uitgedeeld aan coureurs, omdat hun auto's nog steeds niet in orde waren.