'Afonso Alves op weg naar Benfica'

Niels (DerMeister)
Als het aan Roberto Tiburcio, zaakwaarnemer van Afonso Alves, ligt, speelt zijn pupil volgend seizoen in het shirt van het Portugese Benfica. Dit liet hij weten tegenover News of the World.

Alves verkaste anderhalf jaar geleden van Heerenveen naar het Engelse Middlesbrough, maar kon daar tot heden nog geen potten breken. Daarom is Middlesbrough-manager Gareth Southgate op zoek naar een club die de Braziliaan graag wil inlijven. Boro betaalde anderhalf jaar geleden een som van vijftien miljoen euro voor de spits.

Volgens zaakwaarnemer Tiburcio zou Middlesbrough volgende week een gesprek hebben met Benfica. De deal hangt mede ook af of Middlesbrough zich zal handhaven in de Premier League. Op dit moment staat de ploeg negentiende, een plek die degradatie zal opleveren.

Tegenover News of the Worlds liet Tiburcio weten dat Alves best de overstap zal willen maken: "Wie wil er nou niet graag naar Benfica? Zowel hij als ik wil het. Benfica is een grote club in Portugal, het is een geweldige optie."

Alves, die tien maal het net vond in 43 duels voor Boro, speelt voorlopig nog voor de Engelse ploeg. "Een concreet aanbod is er nog niet. Het hangt er vanaf of Middlesbrough langer in de Premier League blijft spelen", aldus Tiburcio.