Elia wil het liefst naar het buitenland

Niels (DerMeister)
Eljero Elia heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Twente gespeeld. De aanvaller heeft dat na afloop van de bekerfinale bevestigd tegenover Goal.com.

Elia was dit seizoen vaak de grote uitblinker bij de Tukkers en ambieert nu een stap hogerop. "Het liefst in het buitenland", zei hij. Elia leek afgelopen winterstop nog naar Ajax te vertrekken, maar hij verlengde destijds zijn contract.

Wel werden er afspraken gemaakt zodat hij deze zomer zijn ambities achterna kan gaan. “Ik heb vanavond mijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld”, zei hij zojuist tegenover Goal.com. De aanvaller vervolgde: “Naar welke club ik ga weet ik nog niet.”

Zowel in binnen- als buitenland staat de naam van de rappe linkeraanvaller, zondag opnieuw uitblinker aan Twente-zijde, veelvuldig op de aankopenlijstjes voor komend seizoen. Wil Elia naar de nationale top? “Ik hoop op een club uit het buitenland”, was hij duidelijk.

Dit seizoen speelde Elia in alle competitiewedstrijden mee voor Twente. Hij scoorde daarin negen keer. Vóórdat hij naar Enschede verhuisde, speelde Elia al voor ADO Den Haag. Zondag maakte hij in de bekerfinale de 1-1. Het bleek niet genoeg, want Heerenveen won het duel na strafschoppen(5-4).