[WTCC] Uitslag Pau

Jorn (existenz)
Vandaag werd de derde ronde van het WTCC-kampioenschap verreden op het circuit van Pau in Frankrijk. Ondanks de uitstekende vorm van Tom Coronel had hij geen geluk in de race.

Race 1
Voor de start van de eerste race was er een hoop rumoer. Het fabrieksteam van SEAT had een protest ingediend tegen de overige coureurs in de top tien. Negen protesten werden toegekend en ook Tom Coronel werd bestraft, wat hem zijn derde startplek kostte. De eerste race was uiteindelijk niet heel interessant en Robert Huff reed relatief gemakkelijk naar de overwinning. Hiermee bleef hij zeven BMW's voor die werden aangevoerd door Augusto Farfus en Jorg Muller. Tom Coronel had lang zicht op de pole-position voor de tweede race, maar werd in de laatste ronde licht getoucheerd waardoor hij twee plaatsen verloor. Hierdoor eindigde de Nederlander op de negende plaats.

Race 2
De tweede race startte in eerste instantie zonder de Nederlander die problemen met zijn auto had. Maar door diverse ongelukken in de eerste rondes werd de safety car de baan opgestuurd. Helaas lette de organisatie niet goed op en reed Franz Engstler vol op de safety car, waardoor de race stilgelegd werd. Dit gaf Coronel de kans om weer mee te doen in de race en zijn nieuwe motor in te rijden voor de race op Valencia. Uiteindelijk ging Alain Menu er met de overwinning vandoor en scoorde Chevrolet de overwinning in beide races. Agusto Farfus eindigde op de tweede plaats en Rob Huff kwam als derde over de streep. Tom Coronel finishte als laatste op de negentiende plaats.

Net als in de Formule 1 zal het in het WTCC-kampioenschap ook nog wel een tijd onrustig blijven. SEAT heeft gedurende dit weekend aangegeven dat de FIA zijn regels zal moeten aanpassen ten opzichte van de turbodruk en dergelijk om de competitie weer eerlijk te krijgen. Als dit niet gebeurt dan zal SEAT haar vertrek overwegen.