Westlandia en Baronie beginnen met remise

Michel (methodmich)
Westlandia en Baronie hebben vanmiddag de punten gedeeld in het eerste duel van de kampioenscompetitie bij de zondagamateurs. Na een enerverend duel stond er in Naaldwijk 2-2 op de borden.

De kampioen van de hoofdklasse A begon op eigen veld sterk en zette Baronie onder druk. Toch waren het de gasten uit Breda die de score openden. Mathijs Hage scoorde de 0-1 voor de kampioen van de hoofdklasse B. Diezelfde Hage maakte er vervolgens ook 0-2 van, maar Westlandia wist nog voor rust de aansluitingstreffer te produceren. Raily Ignacio, de spits die naar ADO Den Haag vertrekt, bracht de spanning terug.

In het tweede bedrijf ging Westlandia op jacht naar de gelijkmaker, maar wist niet echt veel kansen te creëren. Twintig minuten voor tijd bewees Ignacio echter nogmaals zijn klasse en bracht hij beide teams op gelijke hoogte. In de slotfase bleef Baronie overeind en was het middels een kopbal op de paal van Thom van Santbergen zelfs nog dicht bij de winst. Het bleef echter bij 2-2. Donderdag mag Baronie op eigen veld aantreden tegen de kampioen van de hoofdklasse C, WKE.

Westlandia - Baronie 2-2 (1-2)
0-1 Mathijs Hage 0-2 Mathijs Hage 1-2 Raily Ignacio 2-2 Raily Ignacio

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie112-2
2. Westlandia112-2
3. WKE000-0