A1GP definitief naar Assen

Peterselieman
De A1GP-bolides rijden definitief volgend jaar op het TT-circuit in Assen. Minister-president Jan Peter Balkenende maakte vandaag bekend dat de race volgend jaar in het weekend van 14-16 mei zal worden gehouden.

De A1GP is zeer populair in Nederland met de afgelopen jaren uitverkochte races op het circuit van Zandvoort. Balkenende is dan ook verheugd dat de race voor Nederland behouden gebleven is. "Het is prachtig nieuws dat de A1GP een meerjarige overeenkomst met het TT-circuit in Assen heeft gesloten. Het is een enorme boost voor deze regio in Nederland, dus het is erg belangrijk en het zal mooie kansen scheppen in de toekomst."

A1GP-baas Tony Teixera was in Nederland om het contract te tekenen. "Ik heb bijna het gevoel dat de kleur van de serie oranje moet zijn. We hebben enorm veel fans die serie al vanaf het begin volgen en niemand zal de toewijding van de fans vergeten tijdens de natte openingsronde van het seizoen 2008/2009. Assen is een baan met veel historie. Het heeft veel succesvolle races op zowel twee als vier wielen georganiseerd en hierdoor is het prachtig nieuw avontuur voor ons."