[Giro] Siutsou pakt achtste dagzege

Sjors (Sj0rSz)
Konstantin Siutsou heeft de achtste etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De wielrenner, die in dienst van Team Columbia rijdt, reed op vijftien kilometer van de finish weg uit de kopgroep en werd niet meer achterhaald.

De achtste rit in de Italiaanse wielerkoers kwam op de Colle del Gallo (tweede categorie) tot leven. Damiano Cunego, Levi Leipheimer, Franco Pellizotti, Evald Boasson Hagen en Stefano Garzelli wisten tijdens de klim een gaatje te slaan, maar tijdens de afdaling werd deze weer gedicht.

In de laatste kilometers probeerde Yaroslav Popovych en Danilo di Luca nog wat tijdswinst te boeken, maar zij slaagden hier niet in. De Italiaan, rijdend voor Team LPR, wist overigens nog wel derde te worden.

Voor de renners van Rabobank eindigde de dag in mineur. Hun ploeggenoot, Pedro Horillo, kwam onderweg namelijk zwaar ten val. Volgens de eerste berichten heeft de Spanjaard een bekkenbreuk, een bovenbeenbreuk, een geperforeerde long en een licht schedeltrauma. Hij is overigens niet in levensgevaar.


Uitslag achtste etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Konstantin SiutsouTeam Columbia05:04,34
2Edvald Boassen HagenTeam Columbia+ 0,21
3Danilo di LucaTeam LPRz.t
4Michael RogersTeam Columbiaz.t
5Franco PellizottiLiquigasz.t

Stand in het algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Danilo di LucaTeam LPR33:13,35
2Thomas LövkvistTeam Columbia+ 0,13
3Michael RogersTeam Columbia+ 0,44
4Levi LeipheimerAstana+ 0,51
5Denis MenchovRabobank+ 0,58