Manchester United kampioen van Engeland

Sjors (Sj0rSz)
Manchester United mag zich opnieuw kampioen van Engeland noemen. De formatie van trainer Sir Alex Ferguson speelde gelijk tegen Arsenal, wat voldoende was om voor de derde keer op rij de Engelse landstitel in de wacht te slepen.

Manchester United kende een matige start van het seizoen en wist in de eerste drie wedstrijden slechts vier punten te pakken. Na negen wedstrijden was de achterstand op Liverpool, dat toen op de eerste plaats stond, al tot acht punten opgelopen. Begin november kwam de ploeg steeds beter in het spel, maar hier ging wel een nederlaag tegen Arsenal aan vooraf.

In de periode tussen november en maart wist Manchester United zeventien wedstrijden op rij te winnen. Hierdoor wist men de achterstand op Liverpool om te buigen in een voorsprong, die uiteindelijk tot zeven punten opliep. In die periode vestigde Edwin van der Sar overigens een record door 1.311 minuten lang geen tegentreffer te krijgen.

In maart verloren The Mancunians echter van Liverpool en Fulham, waardoor de strijd om de titel weer spannend werd. De ploeg van trainer Ferguson had nog wel een voorsprong van één punt op Liverpool, maar had ook nog een duel minder gespeeld. Toch was het billen knijpen, aangezien men nog een aantal moeilijke wedstrijden voor de boeg had. In de wedstrijd tegen Aston Villa had Manchester United het nodige geluk, waarna het vervolgens weer ging draaien.

Afgelopen woensdag leek het echter bijna mis te gaan. In het duel tegen Wigan Athletic keek Manchester United lange tijd tegen een achterstand aan, maar Carlos Tévez en Michael Carrick bezorgden hun ploeg alsnog drie punten.

Dit weekend zou de ploeg uit Manchester nog één punt moeten pakken, wat geen al te lastige opgave bleek. Arsenal zorgde er uiteindelijk voor dat Manchester United voor de achttiende keer in de historie van de club landskampioen van Engeland is geworden.