Hiddink: "Laten we niet te dramatisch doen"

Olga (Nuongirl)
Guus Hiddink zit vandaag voor het laatst op Stamford Bridge op de bank als interim-manager van Chelsea.

Sinds hij in februari de ontslagen Luiz Felipe Scolari opvolgde, kenden The Blues een opleving en wist de Varssevelder de harten te winnen van zowel de spelers als de fans van Chelsea.

Verschillende keren werd er in de media dan ook gespeculeerd over een langer verblijf van Hiddink bij Chelsea, maar de Nederlander maakte al snel duidelijk dat hij na dit seizoen gewoon weer terugkeert naar het nationale team van Rusland. Het duel met Blackburn Rovers zal dus echt zijn laatste thuiswedstrijd als manager van Chelsea zijn.

"Het afscheid zal niet eenvoudig zijn. Maar laten we er niet te dramatisch over doen", betoogde Hiddink tijdens een persmoment voor de confrontatie met Blackburn. "Ik zal zeker contact houden met de club. Triest is ook niet het juiste woord. Ik ga niet huilen. Maar ik heb van ieder moment bij deze club genoten."

Hiddink zette met Chelsea een prima reeks neer in de Premier League en miste op een haar na de Champions League-finale. De succescoach kan op 30 mei in de FA Cup-finale tegen Everton zijn periode bij Chelsea bekronen met een prijs.

"Om eerlijk te zijn had ik verwacht dat het behoorlijk lastig zou worden met de spelers, dat ik de strijd zou moeten aangaan. Ik dacht dat ik ze niet zou kunnen bereiken, maar er was absoluut een klik tussen ons", kijkt Hiddink terug. "Ik ben daar trots op. Nu we uit elkaar gaan is er respect. Geen spijt, maar respect."