FOTA werkt hard aan kostenbesparingen

Peterselieman
De Formule 1-teams, verenigd in de FOTA, zijn vastberaden om een oplossing te vinden waarbij ze én kosten besparen én deze voor de FIA acceptabel is. Vrijdag konden de partijen in Londen nog niet tot een akkoord komen.

Op 29 mei sluit de inschrijving voor de teams om zich bij de FIA aan te melden voor het Formule 1-seizoen 2010. Voor die tijd willen de teams er uit zijn om de FIA te overtuigen dat een budgetlimiet van 44 miljoen euro niet haalbaar is. Daarom wordt er in Monaco verder gesproken over de kwestie.

Dat er vrijdag geen plan op tafel gekomen is, betekent volgens Ferrari-teambaas Stefano Domenicali niet dat de eenheid binnen de FOTA weg is. "Ik denk dat de meeting laat zien dat er een hechte groep teams is die met de president van de FIA wil discussiëren over de toekomst en dan met name de regelgeving. Dat is alles wat ik er over kan zeggen."

De Italiaan stelt dat het meer is dan alleen de kostenreductie in de sport. Het gaat er volgens hem om dat beleidvoering en de interpretaties van de regels binnen de sport duidelijk zijn. En daar werkt de FOTA volgens hem hard aan.