Ferrari haalt uit naar FIA

Jorn (existenz)
Ferrari heeft op haar website op geheel eigen wijze uitgehaald naar de FIA. Het Italiaanse team dreigde in een eerder stadium al zich terug te trekken uit de Formule 1 vanwege de komst van de budgetlimiet in 2010.

Op de website van Ferrari staat nu een overzicht van de successen die het team in de Formule 1 behaald heeft. In het artikel laat het team zien waarom zij denkt dat hun aanstaande vertrek voor de sport niet goed zou zijn en hiermee probeert ze via de fans de FIA enigzins onder druk te zetten.

Het artikel met de naam "Trots op het groot maken van de Formule 1" begint vrij vertaald met: "Sinds 1950 toen het Formule 1-kampioenschap zoals wij het nu kennen van start ging, doet Ferrari al mee aan de sport. Hierbij pakten we alle kansen, mogelijkheden en problemen aan door middel van sportiviteit. Scuderia Ferrari is het enige team dat altijd heeft mee gedaan. Ook is het het enige team met zestien constructeurkampioenschappen, vijftien coureurkampioenschappen en 206 overwinningen. Daarom is het team geliefd en gerespecteerd over de hele wereld. Geliefd bij vrienden en fans, gerespecteerd door de tegenstanders."

Hierna volgt een kort overzicht van alle titels die het team gewonnen heeft in de loop van de tijd. De Italianen eindigen het stuk met: "Wie wil dat dit geweldige verhaal stopt?"