[Giro] Boasson Hagen wint zevende etappe

Sjors (Sj0rSz)
Edvald Boasson Hagen heeft de zevende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. Het was voor de Noor zijn eerste zege in een grote wielerronde. De wielrenner wist Robert Hunter en Pavel Brutt voor te blijven.

De rit van vandaag stond vooral in het teken van één beklimming. De afdaling was zeer gevaarlijk, omdat het erg slecht weer was. Alessandro Bertolini leek zich hier echter nauwelijks om te bekommeren en schoot van de berg af. Bovendien pakte hij al snel een voorsprong op het peloton.

Niet veel later kreeg Bertolini gezelschap van Robert Hunter, Pavel Brutt, Edvald Boasson Hagen en David Viganò. Andriy Grivko deed ook nog een poging om de kopgroep te bereiken, maar het gat tussen hem en de leiders stagneerde uiteindelijk op een halve minuut. In de slotfase van de rit probeerde Bertolini weg te springen, maar deze poging zou niet tot de winst leiden.

Het peloton had uiteindelijk 40 seconden achterstand op de winnaar van deze etappe. Matthew Goss was de sterkste in de meute en bleef Allan Davis voor. In de top van het algemeen klassement veranderde niet veel, waardoor Danilo di Luca ook morgen in het roze zal starten.


Uitslag zevende etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Edvald Boasson HagenTeam Columbia05:56,53
2Robert HunterBarloworldz.t
3Pavel BruttTeam Katyushaz.t
4Davide ViganòFuji-Servettoz.t
5Alessandro BertoliniDiquigiovanniz.t

Stand in het algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Danilo di LucaTeam LPR28:08,48
2Thomas LövkvistTeam Columbia+ 0,05
3Michael RogersTeam Columbia+ 0,36
4Levi LeipheimerAstana+ 0,43
5Denis MenchovRabobank+ 0,50