Hamilton is politieke spelletjes in F1 zat

Peterselieman
McLaren-coureur Lewis Hamilton zegt even genoeg te hebben van de Formule 1. De Brit is de politieke spelletjes die in de sport worden gespeeld zat.

Eerder dit jaar kwam hij in opspraak toen hij loog tegen de stewards in Australië. Dit kwam sportief directeur Dave Ryan op ontslag te staan en McLaren werd uit de uitslag in Melbourne geschrapt. "Ik weet dat het verkeerd is wat er in Australië is gebeurd, maar sindsdien voel ik me als iemand die onterecht in de gevangenis is beland," meldt de teleurgestelde Brit in The Times.

"Ik voel me lamslagen door alles wat er speelt. Ik ben niet in deze sport gekomen om politiek te bedrijven, maar om te racen. Het heeft me een deel van het plezier dat ik in het rijden in de Formule 1 heb, ontnomen. Ik had nooit gedacht dat er zoveel politiek zou zijn. Het neemt zoveel tijd in beslag. Helaas is dit de manier waarop de Formule 1 werkt. In de lagere raceklasses was het echter veel fijner. Daar is iedereen er puur en alleen om te racen," aldus de wereldkampioen die in 2009 negen punten heeft verzameld.