De Mos en Koeman zeggen Sparta af

Sjors (Sj0rSz)
Naast Ajax heeft ook Sparta Rotterdam moeite met het vinden van een nieuwe trainer. Verschillende namen werden al genoemd, maar een opvolger voor de naar FC Utrecht vertrekkende Foeke Booy is nog niet gevonden. Nu hebben Aad de Mos en Erwin Koeman voor de eer bedankt.

"Ik heb lang met Sparta gesproken, maar over bepaalde zaken hadden we een verschil van inzicht", becommentarieert De Mos de onderhandelingen met De Kasteelclub in het Algemeen Dagblad. "Dat had te maken mer sportieve gronden, maar ook financieel lag het moeilijk. Het is definitief van de baan."

De Mos werd onlangs in het gezelschap van Sparta-commissaris Erik Achten gesignaleerd bij de wedstrijd TOP Oss - FC Dordrecht. De Mos: "Ik heb met iedereen gesproken bij Sparta. Met Cees van Cuilenborg, Erik Achten, Simon de Jong, Alex Klein. Maar ook met Peter Bonthuis en Richard Grootscholten. Ik heb iedereen ook apart gesproken."

Dat algemeen directeur Bonthuis donderdag ontkende dat De Mos niet bij Sparta in beeld zou zijn, verbaast de Hagenaar dan ook. "Dat vind ik heel raar, moet ik eerlijk zeggen. En ook niet zo verstandig van hem. Ik heb het contract voor twee jaar hier thuis liggen. Misschien wil Bonthuis een andere trainer het gevoel geven dat hij eerste keus is."

Ook Erwin Koeman heeft te kennen gegeven momenteel geen trek te hebben in Sparta. De voormalig trainer van onder meer Feyenoord wil liever bondscoach van Hongarije blijven. Momenteel zijn Koeman en zaakwaarnemer Ger Lagendijk druk doende zijn aflopende verbintenis met twee jaar te verlengen.

De onderhandelingen met Jan de Jonge liepen onlangs ook al op niets uit. Beide partijen kwamen na gesprekken tot de conclusie dat er geen basis was voor een samenwerking.