[Giro] Ten Dam tevreden na 'superdag'

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Laurens ten Dam kwam vandaag als elfde over de streep in de vijfde Giro-etappe. De 28-jarige Nederlander zag zijn ploeggenoot Denis Menchov winnen nadat hij hem zelf tot ver in de rit bijgestaan had als meesterknecht.

“Je weet dat de vorm in orde is. Dinsdag was al een vingerwijzing dat het bergop goed gaat. Woensdag was een echte test op een echte col. En dan moet je het toch laten zien. Vervolgens zie je mannen als Cunego, Simoni, Bruseghin en Pellizotti afhaken terwijl je zelf nog goed kunt volgen. Dan krijg je wel een kick. Elfde en zo kort achter de toppers verrast me wel een tikje,” aldus Ten Dam op de site van de Rabo-ploeg.

Doordat Ten Dam 24 seconden verloor in de laatste driehonderd meter zag hij de eindsprint niet. “Ik zag op televisie die versnelling van Denis. Jeetje, trekt die even geweldig door. Deze aankomst lag er eigenlijk helemaal voor Di Luca, maar Denis was niet te stuiten. Dit was een superdag. Van Denis, van de ploeg en van mezelf,” zei de Nederlander die na vandaag veertiende in het klassement staat.