VVV niet tevreden over verdeling tv-gelden

donroyco
VVV-Venlo is niet tevreden over de verdeling van de tv-gelden in de Eredivisie. Voorzitter Hai Berden van de promovendus vindt dat de KNVB meer oog zou moeten hebben voor een evenwichtig verloop van de competitie.

Momenteel wordt de verdeling opgemaakt uit twee componenten; vijftig procent is gebaseerd op de sportieve prestaties van een club. Er wordt dan gekeken naar de laatste drie seizoenen. De andere helft wordt beoordeeld op de uitstraling van de club, waarvoor een ranglijst is samengesteld. Ajax, Feyenoord en PSV strijden nog voor een extra uitkering vanwege hun status als topclub.

Voorzitter Berden over deze situatie: "Het zou een kwalijke zaak zijn als dat daadwerkelijk gaat gebeuren. De huidige verdeling doet al afbreuk aan een eerlijk verloop van de competitie. Kleinere clubs blijven ver achter bij de grote jongens, de verschillen worden te groot."

"Als clubs een beter imago en een grote achterban hebben, dan moeten ze die zaken zelf maar vertalen naar meer inkomsten. In de Jupiler League is de verdeling veel evenwichtiger, en daarvoor is die competitie ook veel spannender. En daar gaat het uiteindelijk om."

"De Formule 1 zou het voorbeeld moeten zijn: daar zijn de uitgangspunten voor alle deelnemende teams gelijk sinds een paar jaar, en dat levert heel veel spanning en strijd op. In de Eredivisie is daarvan geen sprake. Als kleine club begin je twee kilometer achter de streep."