Rosberg denkt na over toekomst

Peterselieman
AT&T Williams-coureur Nico Rosberg is voorzichtig om zich heen aan het kijken voor een stoeltje bij een ander team in 2010. De Duitser heeft in een eerder stadium al gezegd dat hij bij Williams wil vertrekken als de resultaten dit jaar tegenvallen.

Rosberg gaf in februari aan uiterlijk in 2010 in een topauto te willen zitten, anders zou hij het team van Frank Williams verlaten. Dit seizoen lijkt het er niet op dat de renstal aan heeft kunnen haken bij de top, ondanks de vaak bemoedigende resultaten. Rosberg heeft in vijf races namelijk nog maar 4,5 punten behaald.

De Duitser voelt zich thuis bij het Britse team, maar wil toch wel spoedig in een auto zitten die races kan winnen. "Ik ben er nu mee bezig. Ik probeer in mijn hoofd een beeld te krijgen van wat de mogelijkheden voor volgend jaar zijn. Het is een feit dat ik me hier goed voel en dat we samen gegroeid zijn. Dus het zou mooi zijn als ik hier zou kunnen blijven en de auto verder kan ontwikkelen," aldus Rosberg tegen Autosport.

"Het zou mooi zijn om nu al een winnende auto te hebben, maar in de Formule 1 zijn er maar twee teams die dat hebben, dus je moet geduldig zijn. Ik zou graag iets vinden wat goed is voor mijn lange termijn. Het is belangrijk om alles goed te krijgen," meldt de Duitser die tevreden is met de ontwikkeling van de huidige Williams, maar ook om zich heen kijkt of hij bij andere teams niet betere mogelijkheden kan krijgen.