Massa en Räikkönen staan achter Ferrari

Sjors (Sj0rSz)
Kimi Räikkönen en Felipe Massa staan achter het besluit van Scuderia Ferrari. De Itailaanse renstal dreigt namelijk met de Formule 1 te stoppen, als de regelgeving voor het seizoen 2010 niet wordt aangepast.

"Ik heb de Formule 1 altijd als de koningsklasse van de autosport beschouwd, zowel in sportief als technologisch opzicht," liet Räikkönen in een reactie weten. "En ik kan me niet voorstellen dat coureurs straks met elkaar vechten met wagens die onder verschillende reglementen worden gebouwd. Dat zou niet goed zijn voor de sport. Ik begrijp volledig waarom een merk als Ferrari erover nadenkt om elders te gaan racen."

Ook Massa had een mening over de nieuwe regelgeving. "Ik begrijp waarom Ferrari dit standpunt heeft ingenomen. Het idee om een kampioenschap te hebben met twee verschillende auto's is absurd. We hebben al gezien dat de onduidelijke regels die dit jaar zijn ingevoerd tot veel verwarring hebben geleid onder alle betrokkenen, waaronder ook bij de fans. Je kunt je dan wel voorstellen wat er volgend jaar gaat gebeuren als alles doorgaat."

Aanstaande vrijdag staat er in elk geval een gesprek gepland tussen Max Mosley en de deelnemende Formule 1-teams. Op die manier hoopt de president van de FIA de problemen rondom de nieuwe regels bespreekbaar te maken.

Eerder deze week berichtten we ook al dat Red Bull Racing en Renault met de gedachten spelen om uit de koningsklasse van de autosport te stappen.