Manager Boonen woedend op ASO en UCI

Peterselieman
De manager van wielrenner Tom Boonen, Paul de Geyter, is woedend op de Tourorganisatie en op het UCI. De renner werd gisteren uitgesloten van deelname aan de Tour van dit jaar en moet zich ook nog bij het UCI verantwoorden voor zijn gedrag.

"Geen enkele andere federatie springt zo respectloos om met zijn leden," zegt De Geyter in de Gazet van Antwerpen. "Wat de UCI van plan is, noem ik broodroof. Bij de UCI hebben ze de term twee maten en twee gewichten uitgevonden. Moet ik nu opsommen wie de laatste jaren het imago van de wielersport heeft geschonden? En heeft de UCI ook maar iets ondernomen?"

"Door zijn cocaïnegebruik heeft Boonen het imago van het wielrennen schade toegebracht, ook al heeft hij geen doping gebruikt," was het antwoord van UCI-voorzitter Pat McQuaid.

Boonen heeft van zijn ploeg Quick Step al te horen gekregen dat hij voorlopig mag blijven. "We beraden ons, maar bij mijn weten is Boonen de eerste die voor een dergelijk vergrijp voor de commissie van de UCI moet verschijnen," aldus teammanager Patrick Lefevre.