EiffelTowers in de finale

Ermin (TheClown1)
De EiffelTowers Den Bosch hebben het vijfde en beslissende duel gewonnen tegen de Hanzevast Capitals uit Groningen. In een uitverkocht Maaspoort werd het 84-69. Hiermee zijn ze verzekerd van een finaleplaats dat donderdag tegen Amsterdam zal zijn.

Dit is de 23ste keer dat Den Bosch in de finale van de play-offs staat. Donderdagavond om 20.00 zullen de EclipseJet MG Amsterdam tegen de Bosschenaren strijden om de felbegeerde landstitel. Het was ook ditmaal Kees Akkerboom die zijn ploeg op sleeptouw nam. Akkerboom sloot de eerste helft af met zestien punten. Ransford Brempong van de Capitals stelde daar twaalf punten tegenover. Desondanks gingen de EiffelTowers de rust in met een 45-34 voorsprong. In de tweede helft was het beeld hetzelfde. Den Bosch bleef goed schieten van de driepuntslijn. Daarnaast pakten de spelers van Den Bosch meer rebounds.

Donderdag zal de zevende maal zijn dat Den Bosch aan de finale begint zonder thuisvoordeel. In de vorige zes edities werd er slechts tweemaal gewonnen. De serie is ook een herhaling van vorig jaar, toen de titel naar Amsterdam ging na een beslissende zevende wedstrijd. Het werd toen uiteindelijk 4-3.