[NBA] Uitslag Lakers - Rockets

Ermin (TheClown1)
De Los Angeles Lakers hebben een overwinning geboekt op de Houston Rockets en hiermee een 3-2 voorsprong genomen in de halve finale van de Western Conference. In de Staples Center werd het 118-78.

In de vierde wedstrijd, die in Houston gespeeld werd, waren de Lakers dramatisch. De verdediging stond te slapen waardoor de Rockets op een gegeven moment zelfs 29 punten voorsprong hadden. De Lakers brachten het uiteindelijk naar slechts dertien punten maar coach Phil Jackson was niet tevreden met het spel.

Gisteravond was er duidelijk verbetering in het spel. De Spaanse power forward Pau Gasol scoorde zestien punten en pakte dertien rebounds. Andrew Bynum mocht als in de basis beginnen als center doordat Lamar Odom een rugblessure opliep in de vierde wedstrijd. Odom kreeg wel negentien minuten speeltijd. Daarin maakte hij tien punten en pakte hij zes rebounds. Bynum, die al een tijdje onder de maat presteert, kwam tot veertien punten en zes rebounds. Kobe Bryant was goed voor 26 punten, drie assists en vier rebounds.

Bij de Rockets had Shane Battier een mindere avond. Terwijl de small forward in de vierde wedstrijd vele open schoten kreeg, werd hij gisteravond goed verdedigd. Hij scoorde slechts vijf punten. Luis Scola bleef goed rebounden voor zijn team. De Argentijn pakte dertien rebounds en scoorde twaalf punten. Von Wafer blijft de Lakers pijn doen. Nadat hij verruild werd om Pau Gasol te krijgen, kwam hij via een omweg bij de Rockets terecht. Gisteravond was de snelle guard goed voor dertien punten.