Poortvliet: "De ambitie is er weer"

donroyco
Jan Poortvliet werd eind januari ontslagen als trainer van Southampton. Sindsdien zit Poortvliet werkloos thuis. De Zeeuw zegt nu echter weer toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Het avontuur bij Southampton eindigde voor Poortvliet in een deceptie. Toch is de oefenmeester positief of het korte dienstverband. "Dat avontuur smaakte naar meer.We speelden soms voor 30.000 mensen. Dat was een fantastische belevenis. Sportief gezien ging het niet goed, maar we hadden een jonge ploeg met veel spelers die nog nooit op het niveau van het Championship hadden gespeeld", liet Poortvliet weten aan ELF Voetbal.

"Ik ben er weer klaar voor. De ambitie om weer aan de slag te gaan, is weer aanwezig. Er zijn wat clubs in binnen- en buitenland geïnteresseerd, maar er is nog niets heel concreet." Poortvliet legt al wel een open sollicitatie neer bij Sparta. "Een club als Sparta zou mij denk ik wel liggen. Zij zijn op zoek naar een nieuwe trainer en ik denk dat ik de ideale kandidaat ben."

Poortvliet trainde eerder onder meer RBC Roosendaal, Telstar, FC Den Bosch en Helmond Sport. Dit gebeurde met wisselend succes.