Van der Vaart: "Blijf normaal gezien bij Real"

Olga (Nuongirl)
De Nederlandse enclave bij Real Madrid ligt momenteel flink onder vuur. Rafael van der Vaart is één van de spelers, waarover men in de Spaanse hoofdstad behoorlijk ontevreden zou zijn. Een vertrek ligt op de loer, maar zover zal het volgens Van der Vaart waarschijnlijk niet komen.

De aanvallende middenvelder mocht afgelopen weekend in de 57ste minuut van het duel met Valencia invallen, maar kon uiteindelijk niet verhinderen dat Real met 3-0 werd afgedroogd door de ploeg uit de sinaasappelstad. "Dit was echt slecht", mokte Van der Vaart na afloop van de wedstrijd tegenover Sportweek. "Maar zo spelen we al het hele seizoen, standaard."

Van der Vaart snakt dan ook naar het nieuwe seizoen. Een seizoen, waarin er een nieuwe president en wellicht ook een nieuwe trainer komt. Weg uit Madrid wil de Nederlander dan ook niet. "Ik heb nog een contract voor vier jaar in Madrid. Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren, maar zoals het er nu naar uitziet, blijf ik gewoon bij Real."

Voor aanvaller Klaas Jan Huntelaar waren er tegen Valencia zelfs helemaal geen speelminuten weggelegd. "Ik ben licht geblesseerd geweest", zei The Hunter hierover. "Daarom speelde ik vorige week niet tegen FC Barcelona. Maar na die 6-2 had ik nu wel verwacht te spelen. Dat hij toch weer voor Raúl en Higuain koos, daar ben ik wel teleurgesteld over." (Huntelaar speelde het laatste half uur tegen FC Barcelona, red.)

Evenals Van der Vaart denkt ook Huntelaar er ondanks de mindere resultaten niet aan het Madrileense nest te verlaten. "Ik hoor alleen maar positieve geluiden", aldus de doelpuntenmaker.