Wintjens wil graag over de grens gaan keepen

Olga (Nuongirl)
Danny Wintjens vertrekt na dit seizoen bij VVV-Venlo. De 25-jarige doelman ziet zichzelf na de zomer het liefst in het buitenland aan de slag gaan.

Wintjens werkte onlangs een stageperiode af bij het Griekse Xanthi. "Via mijn zaakwaarnemer is dat tot stand gekomen. Hij heeft veel contacten in Duitsland", vertelt de doelman aan Elf Voetbal. "Xanthi wordt volgend seizoen getraind door een Duitser (Wolfgang Wolf, red.), vandaar de contacten. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de testdagen. Het seizoen was al afgelopen, maar bij de club vond een minitoernooi plaats. Twee wedstrijden van drie kwartier. Eén duel heb ik gekeept."

De stage heeft een goede indruk gemaakt op Wintjens. "De accommodatie is mooi. Een nieuw trainingscomplex, inclusief hotel en een club met ambities", aldus de lange goalie. "Ze willen volgend seizoen voor een klassering bij de eerste vijf gaan. In tegenstelling tot andere Griekse clubs, is Xanthi stabiel. Skoda, het automerk, zit erachter. Het lijkt me een mooie club om voor uit te komen. Het buitenland heeft wel mijn voorkeur. In de Jupiler League ligt met alle respect mijn ambitie niet meer."

Zekerheid heeft Wintjens echter nog niet. "We hebben nog geen concrete afspraken gemaakt, maar van beide kanten was er tevredenheid. Maar er zijn nog meer clubs geïnteresseerd." SpVgg Greuther Fürth uit de Tweede Bundesliga werd in dit kader al genoemd. "Zij zijn niet alleen. Andere namen noemen heeft geen zin. Het wordt even afwachten welke clubs echt concreet worden. Veel clubs wachten nu nog."