BV Veendam strikt aanvaller Wessels

Olga (Nuongirl)
René Wessels is de vierde nieuwkomer in de selectie van BV Veendam. De aanvaller die nu uitkomt voor SV Meppen tekent een overeenkomst voor twee seizoenen.

Wessels is hartstikke blij met zijn overgang naar Veendam, "want ik kan nu weer de hele dag met voetbal bezig zijn. Dat is mijn wens. Aan de andere kant: ik vertrek met gemengde gevoelens bij SV Meppen. Er zijn mensen van veertig, vijftig jaar die met tranen in de ogen afscheid van mij nemen. Vrijdag speel ik de laatste thuiswedstrijd. De supporters beschouwen mij een beetje als de publiekslieveling. Het gevoel is dus dubbel, maar de stap van het vijfde niveau in Duitsland naar het tweede niveau in Nederland is een hele mooie. Bovendien ben ik nu ook in staat om naast mijn werk als profvoetballer ook een amateurclub te trainen. Nu ik bij Meppen speel kan dit niet, want daar trainen we altijd 's avonds."

Ongeveer een maand geleden werkte Wessels een oefenstage af bij BV Veendam. Die duurde drie dagen "en ik voelde mij direct op mijn plaats. Ik vond ook dat ik mijn snel kon aanpassen. En er werd ten minste over voetbal gepraat."

Wessels volgde zijn jeugdopleiding bij FC Emmen, waar hij ook vier jaar contractspeler was. In deze periode speelde hij 88 wedstrijden. Toen zijn contract niet werd verlengd, nam hij de wijk naar Duitsland.

Wessels is aanvaller. Bij Meppen speelt hij als rechtsbenige speler vanaf de linkerkant, "maar ik heb begrepen dat ik mij bij Veendam moet gaan richten op de rechtervleugel of op de spitspositie. Het liefst speel ik als pure rechtsbuiten, maar in een 4-4-2-systeem kan ik ook uit de voeten. Je maakt dan wel meer meters, maar in Duitsland leer je wel hardlopen."

SV Meppen neemt momenteel de derde plaats in in de Oberliga. Promotie naar de Regionalliga is niet meer mogelijk.