[NHL] Uitslag Bruins - Hurricanes

Denny (nyny83)
De Boston Bruins hebben de serie tegen de Carolina Hurricanes levend gehouden. Er werd met 4-0 gewonnen in eigen huis, waardoor de stand in de serie nu 3-2 in het voordeel voor Carolina is.

De belangrijkste spelers van de Bruins deze avond waren verdediger Zdeno Chara, center Philip Kessel en goalie Tim Thomas. Chara was fysiek erg aanwezig, had vijf schoten op doel en twee assists, terwijl Kessel tweemaal scoorde. Tim Thomas behaalde zijn eerste shut-out van de play-offs door zijn doel schoon te houden. Hij stopte alle negentien schoten op doel. De Bruins wisten het goalie Cam Ward van de Hurricanes een stuk lastiger te maken met maar liefst veertig schoten op doel. Hij moest daarin vier goals toestaan.

De Bruins wonnen met name door hun fysiekere spel: ze maakten 25 bodychecks, de Hurricanes vijftien. Een voorbeeld hiervan was een bodycheck van Milan Lucic in de offensieve zone. Hij plakte Dennis Seidenberg tegen de boarding en veroorzaakte een turnover. Seidenberg wilde zijn misstap goedmaken en kreeg twee strafminuten voor slashing. Uit de hieropvolgende powerplay wist Boston te scoren. Mark Recchi veranderde een schot van Zdeno Chara van richting en liet de 1-0 aantekenen. Dit bracht zowel het publiek als de Bruins goed in de wedstrijd. Even later maakte Phil Kessel de 2-0 met behulp van een screen van Lucic.

In de tweede periode breidde diezelfde Kessel de voorsprong uit naar 3-0. In de derde periode raakten de Hurricanes gefrustreerd. Na drie minuten ontstond een vechtpartij waarbij vier spelers naar de bank werden gestuurd, van ieder team twee. Na twaalf minuten ontstond weer een vechtpartij, ditmaal slechts tussen twee spelers. Mark Stuart en Tim Conboy waren de boosdoeners en mochten vijf minuten afkoelen. Dit was vlak na de definitieve beslissing: Milan Lucic liet de 4-0 aantekenen. Vijf minuten later was het weer raak. Er ontstond een scrimmage waarbij Scott Walker de nietsvermoedende Aaron Ward met één klap naar de grond werkte. Ward heeft hierbij waarschijnlijk een gebroken oogkas opgelopen. Walker werd de rest van de wedstrijd geschorst. In de hierop volgende powerplay werd echter niet meer gescoord.