[IndyCar] Doornbos donderdag in actie

Wouter (ziggyziggyziggy)
Robert Doornbos zal waarschijnlijk komende donderdag weer in actie kunnen komen op het circuit van Indianapolis. Er wordt nu nog hard gewerkt om zijn twee beschadigde wagens te repareren.

Doornbos moest na twee crashes op vrijdag en zaterdag de twee kwalificatiedagen voor de Indianapolis 500 uitzitten. Zijn racewagen is naar Chicago gestuurd voor reparaties, terwijl zijn reservewagen in Brownsburg staat waar een koolstofvezelspecialist de wagen herstelt. Hoofdmonteur Mitch Davis is ervan overtuigd dat donderdag minstens één bolide weer beschikbaar is. "We hebben geluk gehad dat de ene wagen aan de linkerkant is beschadigd en de andere aan de rechterkant. Uiteindelijk hebben we maar één auto aan onderdelen verloren," verklaarde Davis. "Beide monocoques zijn beschadigd, maar niet onherstelbaar. Dinsdagmorgen krijgen we één van de wagens terug en donderdag zal die weer kunnen rijden."

De Nederlander zelf was erg teleurgesteld dat hij afgelopen weekend niet kon rijden. "Het was een grote schok toen ik me realiseerde dat ik me niet in de top elf zou kunnen kwalificeren," vertelde Doornbos. "Een hoop mensen zeiden dat het een lange race is en dat er veel kan gebeuren. Ik weet dat we de snelheid hebben, het team doet goed werk en we zijn er komende week weer bij."