[NASCAR] Mayfield geschorst om doping

Wouter (ziggyziggyziggy)
Jeremy Mayfield is voor onbepaalde tijd geschorst nadat hij bij een dopingcontrole werd betrapt op het gebruik van verboden middelen. Hij is de eerste coureur die ten prooi valt aan de nieuwe reglementen in de NASCAR.

Jeremy Mayfield testte vorig weekend positief op een dopingtest en werd afgelopen zaterdag geschorst. Hij had zich op dat moment al niet weten te kwalificeren voor de Southern 500 op het circuit van Darlington.

Volgens de coureur zelf is de gefaalde dopingtest te danken aan een combinatie van twee medicijnen. De test werd hem al een week eerder, in Richmond, afgenomen, maar het duurde een paar dagen voor de uitslagen van de proef door het laboratorium aan de wedstrijdleiding werden doorgegeven. Afgelopen vrijdag liet Mayfield een second opinion uitvoeren, die ook positief uit de bus kwam.

De schorsing heeft dubbele consequenties voor Mayfield. Hij is niet alleen coureur, maar ook eigenaar van zijn eigen team. Op beide vlakken is nu geschorst, wat betekent dat zijn wagen met startnummer 41 nu door een andere coureur bestuurd moet worden én door een andere teameigenaar ingeschreven moet worden voor de komende races. Deze week zal bekend worden gemaakt wie beide rollen zal overnemen.

De nieuwe dopingregels zijn dit jaar voor het eerst van kracht in de NASCAR. Mayfield is de eerste coureur die positief test. Begin dit jaar, na de Daytona 500, testte een van Mayfields medewerkers, Paul Chodora, al positief. Hij werd vervolgens ontslagen door het team.