[Upd] Play-offs Europa League: het programma

Sjors (Sj0rSz)
Gisteren werd de laatste speelronde in de Eredivisie afgewerkt, waardoor nu bekend is welke ploegen nog kans maken op Europees voetbal. Hieronder volgt een overzicht van de opzet van deze wedstrijden.

Play-offs voor Europees voetbal

Er zijn op dit moment nog vier ploegen, die kans maken op deelname aan de tweede voorronde van de Europa League. Dat zijn FC Utrecht, FC Groningen, NAC Breda en Feyenoord. Eén club zal uiteindelijk op het Europese podium in actie mogen komen. Alle ploegen zullen twee keer tegen elkaar spelen. Mocht er na twee wedstrijden een gelijkspel zijn, dan zal een derde duel de beslissing moeten brengen. Hieronder volgt het programma voor de play-offs om Europees voetbal.

Eerste ronde, heenwedstrijden:

DatumThuisUit
14/05FC UtrechtFC Groningen
14/05NAC BredaFeyenoord

Eerste ronde, returnwedstrijden:

DatumThuisUit
17/05FC GroningenFC Utrecht
18/05FeyenoordNAC Breda

Eerste ronde, eventuele beslissingswedstrijden:

DatumThuisUit
21/05FC GroningenFC Utrecht
21/05FeyenoordNAC Breda

De winnaars van deze wedstrijden zullen vervolgens gaan uitmaken welke ploeg naar Europa mag. Deze wedstrijden worden op 24 mei, 28 mei en eventueel 31 mei gespeeld. De ploeg, die in de eindstand van de Eredivsie het hoogste staat, zal eerst een uitwedstrijd spelen en daarna in eigen huis het tweede duel afwerken.


Het bovenstaande schema is overigens nog onder voorbehoud, aangezien de vier ploegen nog bezwaar kunnen maken tegen het wedstrijdschema. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft de eerste wedstrijd een aantal dagen naar voren gehaald, zodat de play-offs eind mei zijn afgerond. Een aantal spelers zijn begin juni namelijk niet meer beschikbaar voor hun clubs, vanwege interlandwedstrijden.

NAC en Feyenoord hebben inmiddels al laten weten het niet eens te zijn met de vervroegde duels. In een paar dagen tijd is het namelijk geen doen om de kaartverkoop te regelen én de benodigde veiligheidsmaatregelen te treffen.

Update

De KNVB heeft de protesten van Feyenoord en NAC gehonoreerd, waardoor de eerste wedstrijden in de play-offs op 16 mei van start gaan. De tweede wedstrijden staan op 21 mei gepland en de eventuele beslissingswedstrijden op 24 mei.