Dramatisch weekend voor Ferrari

Ermin (TheClown1)
Ferrari kan niet tevreden terugkijken op de Grand Prix van Spanje. De eerste punten voor Felipe Massa zijn binnen, maar het hadden er meer kunnen zijn indien de Braziliaan meer brandstof mee had gekregen voor zijn laatste stint.

Kimi Räikkönen beging een grote blunder tijdens de kwalificatie en moest hierdoor als zestiende starten. In de race viel de Fin uit met hydraulische problemen. "We verlaten het circuit van Barcelona met gemengde gevoelens[i/", verklaarde teambaas Stefano Domenicali na afloop van de race dan ook. "[i]Aan de ene kant hebben we gezien dat alle het harde werken van de afgelopen weken zijn vruchten heeft afgeworpen: de auto is een stuk sneller geworden. Felipe was competitief in zowel de kwalificatie als de race. In de race reed Felipe zelfs nog de op twee na snelste raceronde, iets wat tijdens de vorige races nog ondenkbaar was."

"Opnieuw waren er echter problemen op het gebied van de betrouwbaarheid. Door deze problemen viel Kimi uit en raakte Felipe een paar posities kwijt in de laatste fase van de race. Dat is onacceptabel voor een team als Ferrari. We moeten zo snel mogelijk weer terugkeren naar ons gebruikelijke niveau. We hebben over de gehele linie nog veel werk te verzetten en we gaan er weer vol tegenaan", besloot de Italiaan. In het constructeurkampioenschap staat Ferrari slechts gedeeld zevende.