Uitslag AC Milan - Juventus

Denny (nyny83)
De topper tussen AC Milan en Juventus is in een gelijkspel geëindigd. In het San Siro stadion werd de eindstand 1-1. Doelpuntenmakers waren Clarence Seedorf en Vincenczo Iaquinta.

De ploeg die het meeste aanspraak maakte op de overwinning was AC Milan. Zij maakten het spel tegen het afwachtende Juventus, dat loerde op de counter. Dit leverde de thuisploeg echter nauwelijks kansen op, terwijl Juventus via Christian Poulsen dichtbij de openingstreffer was. Hij schoot in kansrijke positie echter naast.

Pas na rust werd de topper echt boeiend. De Rossoneri bleven domineren en kwamen via Seedorf op voorsprong. De ervaren middenvelder kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten na een mislukt schot van Massimo Ambrosini en kon vrij eenvoudig de 1-0 maken. Deze voorsprong hield echter slechts drie minuten stand. Uit een voorzet van Mauro Camoranesi kopte Iaquinta vallend raak.

In de slotfase moest de thuisploeg verder met tien man nadat Giuseppe Favalli zijn tweede gele kaart kreeg. AC Milan bleef echter de ploeg die het spel maakte en op zoek ging naar de winnende treffer. Juventus leek echter vrede te hebben met een gelijkspel en drong niet verder aan. Er werd verder niet meer gescoord waardoor de Milanezen verzuimden in te lopen op koploper Internazionale. Juventus blijft derde, maar moet vrezen voor Fiorentina, dat inliep en nog maar drie punten achterstand heeft op De Oude Dame.