Adelaar: "We verwijten elkaar niets"

Sjors (Sj0rSz)
FC Volendam is er niet in geslaagd om zich in de Eredivisie te handhaven. De ploeg van trainer Frans Adelaar kwam zondag niet verder dan een gelijkspel bij De Graafschap (2-2).

"We kunnen elkaar niets verwijten. Over het hele seizoen is het niet genoeg gebleken," aldus Adelaar, die met tranen in zijn ogen stond. FC Volendam ontving gedurende de laatste weken flink wat lof, vanwege het gedurfde spel. Dit zorgde er ook voor dat de ploeg uit het Palingdorp veel punten kon pakken.

"Ook vandaag hebben we de mouwen opgestroopt. We komen met 1-0 achter en vervolgens heel krachtig terug. Op schlemielige wijze door een eigen doelpunt wordt het dan weer gelijk. Het blijkt uiteindelijk niet genoeg te zijn," analyseerde Adelaar het duel tegen De Superboeren.

Lange tijd leek het erop dat FC Volendam directe degradatie zou voorkomen. Adelaar: "Gaandeweg het seizoen hebben we een duidelijke verbetering laten zien. We hebben overal sympathie veroverd en in de tweede seizoenshelft ook meer punten gehaald. Ik zit er, net als iedereen, even doorheen."