Toyota: "Zeer teleurstellend"

Jorn (existenz)
Het Panasonic Toyota-team beleefde vandaag een zeer teleurstellende race in Barcelona. Men had hoge verwachtingen, nadat men in de voorgaande races erg goede prestaties had geleverd. Ook deze race zag er positief uit met beide coureurs gekwalificeerd in de top acht.

In de eerste ronde ging het echter al mis voor het team. Jarno Trulli verdween in de tweede bocht van de eerste ronde al uit de wedstrijd door een crash. Timo Glock kwam langzaam van zijn plek bij de start en verloor meteen al een aantal posities en bleek de rest van de race niet bij machte om weer in de punten terecht te komen.

Jarno Trulli over het incident in de tweede bocht: "Het was een frustrerende dag voor mij, want ik zag zeker wel kansen op het scoren van punten. Helaas duurde mijn race niet lang. Mijn start was slecht, omdat de motor niet goed liep. Vervolgens moest ik in de tweede bocht Nico Rosberg ontwijken en ik ging het gras op. Ik verloor vervolgens de controle over mijn auto en iemand raakte mij. Maar ik kijk niet terug, we moeten ons focussen op de volgende wedstrijd waar we hopelijk een beter resultaat scoren."

Timo Glock vond het een moeilijke race: "Bij de start kwam mijn auto niet weg net als die van Jarno. Daar zullen we naar moeten kijken. Ik zag hem in de tweede bocht spinnen, waardoor ik vlak achter Nico Rosberg terecht kwam. Ik kon hem echter niet inhalen. Elke keer als ik in de buurt kwam, waren mijn banden op. De auto was niet perfect vandaag. We zullen de komende races moeten toeslaan."

Voor het team was het een teleurstellende race, want de vooruitzichten zagen er goed uit volgens directeur Tadashi Yamashina. "We waren hoopvol om punten te scoren, maar dat gebeurde niet. Ook hadden we een betere auto verwacht dit weekend, maar het werkte allemaal niet zoals wij dat wilden. Het hele team heeft veel werk verricht om de upgrades deze race te kunnen introduceren. Maar het pakte uiteindelijk frustrerend uit, dus zullen we de data eens goed moeten gaan analyseren. Ook hadden beide coureurs problemen tijdens de start met het weg komen van hun plaats, dus ook dat zullen we gaan analyseren. We gaan ons best doen om weer vooraan mee te doen in Monaco."