Force India: "Race was niets bijzonders"

Jorn (existenz)
Het team van Force India kan terugkijken op een redelijke Grand Prix van Spanje. Adrian Sutil viel in de eerste ronde uit, Giancarlo Fisichella kwam als veertiende over de finish.

Sutil kwam na een goede start in de tweede bocht van de eerste ronde in aanraking met Jarno Trulli en moest opgeven omdat hij teveel schade had. Fisichella lukte het om uit de problemen te blijven in diezelfde tweede bocht en maakte gebruik van de safety car-periode om zijn strategie aan te passen. Op een gegeven moment reed de coureur zelfs op de tiende plaats. Een falende tankinstallatie zorgde er echter voor dat de Italiaan terug viel naar de veertiende plaats. Vijay Mallya, eigenaar van het team, noemde de race dan ook niets bijzonders, maar ziet wel mogelijkheden in de komende racess.

"Ik had een goede start, maar toen ik in de eerste ronde de tweede bocht uit kwam zag ik een auto op mij af komen en we raakten elkaar. Het ging allemaal erg snel en ik kon er niets aan doen. Ik ben teleurgesteld en ik zal nog eens goed naar de crash kijken, maar volgens mij was het gewoon een incident zoals die wel vaker gebeuren tijdens een start", aldus Adrian Sutil.

Fisichella verklaarde: "Het was een rommelige eerste ronde, veroorzaakt door de crash van Trulli die voor mij zat. Ik was bang dat ik rotzooi van de crash had opgepikt en daar wat schade door had, maar dat bleek mee te vallen. Tijdens de safety car-periode besloten we van tactiek te veranderen, wat uiteindelijk niet de juiste keuze bleek te zijn. Helaas hadden we in de laatste pitstop problemen met het tanken, waardoor ik nogmaals binnen moest komen. Dat probleem kostte ons wat plaatsen. Maar de auto was goed en dat is bemoedigend voor de komende races."