[NHL] Uitslag Canucks - Blackhawks

Denny (nyny83)
De Chicago Blackhawks hebben voor het eerst deze play-offserie een voorsprong genomen tegen de Vancouver Canucks. In een fysieke wedstrijd werden de Vancouver Canucks met 4-2 verslagen. Dustin Byfuglien was man van de wedstrijd met twee goals en zes bodychecks.

Byfuglien maakte de eerste twee goals voor Chicago. De eerste kwam na een kwartier spelen in de eerste periode. Hij schoot een rebound van het schot van verdediger Brian Campbell binnen. In de tweede periode maakte hij de gelijkmaker (2-2) met een powerplay-goal uit een gescreened schot dat door goalie Roberto Luongo's benen ging. Hiervoor kwamen de Canucks nog wel op voorsprong via goals van Ryan Kesler in de powerplay en Mats Sundin, de ervaren speler die halverwege het seizoen pas werd aangetrokken.

In de derde periode maakte Chicago het vijf minuten voor tijd af met een goal van Dave Bolland. Hij schoot een pass van Patrick Kane, die tussen drie Canucks-spelers door ging, binnen. De laatste goal van de avond was een goal in het lege net van Martin Havlat. Bolland was onder de indruk van de pass van Kane: "Kane is een geweldige passer en een geweldige speler. Als je ook maar een beetje vrij staat zorgt hij dat de puck bij je terecht komt."

Mats Sundin van de Canucks speelde zijn beste wedstrijd uit de play-offserie maar ging toch teleurgesteld van het ijs af: "Ik weet niet wat ik moet zeggen. We werkten hard, maar we zullen iets moeten veranderen. " Sundin zal hierbij vooral doelen op de domme straffen die Kevin Bieksa deze wedstrijd pakte. Uit beide straffen maakte Chicago een powerplay-goal.