Usmanov: "Wenger heeft bredere selectie nodig"

Peterselieman
Alisher Usmanov, in het bezit van 25 procent van de aandelen bij Arsenal, spoort manager Arsène Wenger aan om komende zomer spelers te kopen. The Gunners winnen dit seizoen voor het vierde jaar op rij geen enkele prijs.

De FA Cup in 2005 is de laatste trofee die Arsenal aan de prijzenkast heeft mogen toevoegen. Een jaar eerder werd de club uit Noord-Londen ongeslagen kampioen van Engeland.

Arsène Wenger staat bekend om zijn zuinige aankoopbeleid. Voornamelijk jonge spelers worden voor weinig geld naar Londen gehaald. Volgens Alisher Usmanov zou Wenger verstandig zijn als hij de komende transferperiode een paar grote aankopen zou doen.

"Arsenal wil uiteraard een stop hogerop. Als je de beste van Europa wilt zijn, heb je gewoon een brede en sterke selectie nodig. Kijk naar Manchester United, die hadden dinsdag voor minstens 100 miljoen euro aan spelers op de bank zitten," vertelt Usmanov tegenover Sky Sports.

Het jonge elftal van The Gunners ging dinsdag kansloos met 1-3 onderuit tegen United, dat zich daarmee plaatste voor de finale van de Champions League. "Soms lijken onze wedstrijden op duels tussen jongens en mannen."

Alisher Usmanov is een zakenman uit Oezbekistan, die niet ver verwijderd is van een overname van Arsenal. De suikeroom heeft nog 5 procent van de aandelen nodig voordat hij een officieel bod kan doen.