Sprookjesfinale bezorgt Guingamp Franse beker

donroyco
En Avant Guingamp heeft voor het eerst in de geschiedenis de Coupe de France weten te winnen. De tweedeklasser zegevierde tegen Stade Rennes in een sprookjesachtige finale door twee doelpunten van Eduardo Ribeiro dos Santos (1-2).

Rennes, dat in de Ligue 1 op een veilige zevende plek staat, die overigens na het seizoen geen recht geeft op Europees voetbal, daar waar winst in de Coupe de France dat wel doet, had alle mogelijke moeite met de veerkrachtige tweedeklasser Guingamp. De club uit de Ligue 2 kan nog altijd degraderen, maar zaterdag stond alles in het teken van Le Grande Finale.

Met een Frans toeschouwersrecord - 80.056 bezoekers - begonnen de teams aan hun finale, waarin Carlos Bocanegra na 69 minuten voor de openingstreffer zorgde. De speler van Stade Rennes zou zodoende matchwinner kunnen worden, ware het niet dat Eduardo de tweedeklasser drie minuten na de 1-0 aan de gelijkmaker hielp.

De Braziliaan werd uiteindelijk de grote man, die Guingamp de finale van de Coupe de France voor het eerst in de historie liet winnen, want zeven minuten voor tijd maakte Eduardo ook de 1-2. Een jongensdroom voor de 28-jarige Braziliaan, die zichzelf in de geschiedenisboeken heeft gewerkt.