UItslag Hamburger SV - Werder Bremen

Stefan (sportfreak)
Werder Bremen heeft zich geplaatst voor de finale van de UEFA Cup. Het won in Hamburg met 2-3 en maakte zo de 0-1 thuisnederlaag ongedaan.

De eerste kans was voor Werder, maar een kopbal van Pizarro ging over. Nog geen minuut later was het Hamburg wat op voorsprong kwam. Na een knappe assist van Joris Mathijsen scoorde Olic. Werder Bremen was nu gedwongen vol op de aanval te spelen, HSV kwam aanvankelijk geen moment in de problemen en kreeg zelfs kansen op 2-0. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers toch langszij via Diego. Niet veel later was er wederom een grote kans voor Diego, maar nu schoot hij op de lat. Diego kreeg ook nog een tegenvaller te verwerken, door een gele kaart zal de sterspeler van Werder Bremen de finale moeten missen.

De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer prachtig om naar te kijken. Beide ploegen speelden vol op de aanval. Het was Werder Bremen wat op een 1-2 voorsprong kwam. Pizarro, die even daarvoor nog een doelpunt wegen buitenspel afgekeurd zag worden, scoorde na een afstandsschot. De thuisploeg ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar het was de ploeg uit Bremen die op 1-3 kwam. Hamburg kwam nog wel terug tot 2-3 via Olic, maar verder kwam het niet meer.

Werder Bremen speelt op 20 mei in Istanbul de finale tegen Sjachtar Donetsk.

Karakteristieken:
Hamburger SV - Werder Bremen 2-3
'13 Olic 1-0
'29 Diego 1-1
'66 Pizarro 1-2
'84 Baumann 1-3
'87 Olic 2-3

Toeschouwers: 50.500
Scheidsrechter: De Bleeckere (Bel)
Stadion: HSH Nordbank Arena
Gele kaart: Alex Silva, Jarolim (Hamburger SV), Diego, Naldo (Werder Bremen)

Opstellingen

Hamburger SV Rost, Demel (J. Boateng/63), Gravgaard, Mathijsen, Jansen (Aogo/77), Pitroipa, Jarolim, Alex Silva (Benjamin/72), Trochowski, Petric, Olic

Werder Bremen: Wiese, Fritz, Mertesacker(Prödl/54), Naldo, Bönisch, Frings, Baumann, Diego, Özil, Pizarro (Niemeyer/90), Rosenberg (Almeida/62)