Coureurs: "F1 kan niet zonder Ferrari"

Jorn (existenz)

Max Mosley was zaterdag duidelijk in zijn woorden: "De Formule 1 kan zonder Ferrari." Veel coureurs zien dat echter als onbestaanbaar.

"Zonder Ferrari is het niet meer de Formule 1", aldus Giancarlo Fisichella in een reactie op de uitspraak. Lewis Hamilton kan zich de sport zonder het Italiaanse team niet voorstellen en Fernando Alonso noemt het zelfs onmogelijk dat Ferrari, het enige team dat vanaf de start van de klasse op de grid te vinden is, de sport zou verlaten.

Ferrari-coureur Felipe Massa wil zichzelf niet in het middelpunt van het debat plaaten, maar geeft wel aan niet te houden van de huidige politiek binnen de Formule 1. "Het zou mooi zijn om een betere sport te hebben", aldus de Braziliaan. "Minder politiek en meer sport, dat is alles wat ik kan zeggen."

Mark Webber ging meer in op de bron van de uitspraak van Mosley. Die uitspraak volgde namelijk op een dreigement van Ferrari om de sport te verlaten als een voorstel voor een budgetlimiet zou worden doorgevoerd. "Het is voor mij als coureur totaal niet aantrekkelijk om twee verschillende regelgevingen te hebben", vindt de coureur van Red Bull. "Om het eenvoudig te zeggen wil ik dat de man aan het andere eind van het tennisveld dezelfde racket heeft als ik."