[NHL] Uitslag Hurricanes - Bruins

Denny (nyny83)
De Carolina Hurricanes hebben een verrassende voorsprong genomen in de play-offserie tegen de als eerste geplaatste Boston Bruins. De Hurricanes leken beter gemotiveerd te zijn dan de favoriet en wonnen met 3-2 in de extra tijd. Jussi Jokinen maakte de winnende treffer.

Jokinen maakte ook al een de serie-beslissende goal tegen de New Jersey Devils met nog twee tienden te gaan op de klok, en bewees nu weer zijn waarde tegen de Boston Bruins. En dat terwijl hij de Hurricanes zo in de schoot geworpen werd door de Tampa Bay Lightning, die een dramatisch seizoen doormaakten en Jokinen naar het tweede team plaatsten. Omdat Jokinen een zogeheten one-way contract heeft mag een ander team dat hem wel in de NHL laat spelen hem dan overnemen.

Bruins-coach Claude Julien vond dat de overwinning de Hurricanes toekwam. "We speelden al niet goed genoeg om de 2-2 te verdienen in de reguliere speeltijd, laat staan dat we het verdienden om te winnen. We hadden een aantal goede kansen, maar de hockeygoden gaven de overwinning nu aan het team dat de overwinning verdiende. En met de manier waarop wij vandaag speelden verdienden wij het zeker niet," aldus de 49-jarige coach.

De cijfers ondersteunden zijn relaas: de Hurricanes hadden 41 schoten op doel, de Bruins 23. Slechts goalie Tim Thomas hield de Boston in de wedstrijd. De Bruins kwam niet erg gretig over en verloren de meeste een-tegen-eenduels bij de boardings. Bovendien gaven zij de puck vaak weg. De Bruins kwamen in de eerste periode nog wel op voorsprong via Milan Lucic, maar moesten daarna twee goals van de Hurricanes toestaan. Eric Staal en Sergei Samsonov waren de makers, alvorens veteraan Mark Recchi in de derde periode de gelijkmaker intikte. De Hurricanes trokken echter toch verdiend aan het langste eind toen Jokinen de rebound van een schot van Sergei Samsonov binnentikte.