Uitslag Shakthar Donetsk - Dinamo Kiev

Sjors (Sj0rSz)
Shakthar Donetsk is de eerste finalist van de UEFA Cup. De ploeg speelde in de return van de halve finale tegen Dinamo Kiev en won uiteindelijk met 2-1. Vorige week eindigde het duel in een gelijkspel (1-1).

Na zeventien minuten spelen kwam Shakthar Donetsk al op voorsprong. Bij deze treffer ging de defensie van Dinamo Kiev niet vrijuit. Het geplaatste schot van Jadson was vervolgens niet te houden voor doelman Bogush. Ook daarna wist de thuisploeg de bezoekers in bedwang te houden. Dit deed men wel door veel kleine overtredingen te maken, waardoor het spel vaak even stil lag.

Vlak voor rust kwam Dinamo Kiev wat beter voor de dag en wist zelfs wat druk uit te oefenen. Dit resulteerde uiteindelijk in een treffer van Vukojevic, maar deze werd afgekeurd. De speler zou namelijk buitenspel staan.

Kort na de thee viel dan toch de gelijkmaker. Bangoura faalde niet, nadat hij oog in oog met Pyatov kwam te staan. Dinamo Kiev liet het, in tegenstelling tot Shakthar Donetsk, vervolgens na om op zoek te gaan naar een voorsprong. De voorsprong voor de thuisspelende ploeg hing in de lucht, maar men kwam niet verder dan een paar scherpe counters. Tien minuten voor tijd leek de druk voor de bezoekers wat af te nemen, waar men echter niet van wist te profiteren.

In de slotfase leek Shakthar Donetsk te twijfelen. Men kon nog één keer aanzetten om de bevrijdende goal te maken of men speelde het duel uit tot de verlenging. De thuisploeg koos echter voor de eerste optie. Ilsinho zorgde er namelijk voor dat Shakthar Donetsk er met de winst vandoor ging. De Braziliaan speelde zich binnen het strafschopgebied vrij en had de hoek daarna voor het uitkiezen.


Karakteristieken

Shakthar Donetsk (OEK) - Dinamo Kiev (OEK) 2-1 (1-1)
17’ Jádson 1-0
47’ Bangoura 1-1
89’ Ilsinho 2-1

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Benquerenca (Por)
Stadion: RSK Olimpiyskyi, Donetsk
Gele kaart: Hübschman, Gladkiy (Shakthar Donetsk), El Kaddouri, Aliyev, Bangoura, Vukojevic (Dinamo Kiev)

Opstellingen

Shakthar Donetsk: Pyatov, Srna, Ishchenko, Chygrynskiy, Rat, Ilsinho (Lewandowksi/90+2), Hübschman, Jádson, Gai (Willian/70), Fernandinho, Luiz Adriano (Gladkiy/70)

Dinamo Kiev: Bogush, Betao, Sablic, Ayila, El Kaddouri, Eremenko (Corrêa/76), Vukojevic, Aliyev, Ninkovic, Bangoura, Milevskiy