'Maxwell moet vervanger Abidal worden'

Sjors (Sj0rSz)
De kans dat Inter-back Maxwell volgend seizoen het shirt van Barcelona aantrekt, is volgens Corriele Dello Sport zeer groot. De oud-Ajacied is zijn basisplaats verloren aan Davide Santon en gaat volgens agent Mino Raiola vertrekken.

Maxwell is bezig aan zijn derde seizoen bij de Italiaanse kampioen. Ondanks zijn 24 competitie-optredens is het boek Inter volgens zaakwaarnemer Raiola gesloten. Dit omdat de oud-Ajacied de laatste maanden zijn basisplek kwijt is geraakt aan de jeugdige Santon.

Barcelona werd twee maanden geleden door het Spaanse Sport al in verband gebracht met de linkerflank-speler, maar volgens Corriele dello Sport is een transfer inmiddels in de maak. Raiola zal de komende dagen met het bestuur van Inter, dat nog niets over de vraagprijs naar buiten heeft gebracht, om de tafel gaan zitten om de toekomst van zijn speler te bespreken.

Op de positie van Maxwell speelt bij Barça Eric Abidal, die woensdagavond nog een ongelukkige rode kaart kreeg voorgehouden en daardoor geschorst is voor de finale. Van linksback Sylvinho wordt verwacht dat hij aankomende zomer mag vertrekken van de Cataloniërs.