Majewski en Cantwell op FBK Games

Olga (Nuongirl)
Rutger Smith mag dan ontbreken, kogelstoters Tomasz Majewski en Christian Cantwell zijn er maandag 1 juni wel bij tijdens de 27ste editie van de FBK-Games.

De nummers een en twee van de Olympische Spelen in Peking hebben aan atletencoördinator Ellen van Langen hun komst naar het FBK-Stadion op tweede Pinksterdag toegezegd.

De 2,04 meter lange Pool Majewski stootte de kogel in augustus 2008 verder dan hij ooit eerder had gedaan. Zijn 21,51 meter was goed voor het goud in de Chinese hoofdstad. De Amerikaan Cantwell, zowel in 2004 als 2008 wereldkampioen indoor, moest met 21,09 meter genoegen nemen met het zilver. Een maand na de spelen in Beijing was Tomasz Majewski in Stuttgart ook de sterkste tijdens de wereldfinale van de IAAF. De uit de staat Missouri afkomstige Christian Cantwell heeft sinds 2006 (Gateshead) wel een persoonlijk record achter zijn naam staan, dat ruim een meter verder reikt dan dat van Majewski: 22,54 meter.

Het was uiteraard de bedoeling dat Rutger Smith, die wegens een blessure het indoorseizoen moest laten schieten, het tijdens de FBK-Games tegen Majewski en Cantwell op zou nemen. Smith verbleef onlangs voor een trainingsstage in San Diego, waar hij werkte aan zijn rentree. Hij liet de organisatie van de FBK Games weten nog niet voldoende fit te zijn. Smith won in 2007 het kogelstoten bij de Hengelose Grand Prix-wedstrijd. Vorig jaar eindigde hij er zowel met de kogel als met de discus als vierde.