Armstrong gefrustreerd

Olga (Nuongirl)
De internationale wielrenunie (UCI) gaf Astana een officiële waarschuwing omdat de Kazachstaanse wielerploeg een aantal renners in de afgelopen maand geen salaris heeft gegeven. Lance Armstrong heeft gezegd dat hij absoluut niet blij is met de financiële problemen van de ploeg.

Volgens Armstrong is het de schuld van de Kazachse officials, die volgens hem een wanbeleid voeren. "Die Kazakken bellen nooit terug en doen ook geen enkele moeite om duidelijkheid te scheppen over de toekomst," aldus de Amerikaan tegen AP. "Ik heb geen persoonlijke band met de eigenaars en ken hen ook niet. Deze situatie is gewoon erg frustrerend. Zo trek ik al een heel jaar op met mijn persoonlijke verzorger Richard. Die heeft een vrouw en twee kinderen, maar krijgt geen loon. Ik kan zijn loon betalen en dat zal ik waarschijnlijk ook doen. Maar er zijn nog 30 andere mensen die geen salaris krijgen. Deze situatie is gewoon oneerlijk."

"Misschien wordt het opgelost bij Astana en krijgt iedereen zijn loon. Als dat niet gebeurt, dan moet Johan Bruyneel de licentie krijgen en dan moeten we proberen een nieuw team op te starten. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want als je midden in een seizoen met een nieuw team begint, heb je een budget nodig van rond de zeven miljoen euro. Zo’n beslissing neem je niet in één dag.," aldus de zevenvoudig winnaar van de Tour de France.

Eerder deze week zei Armstrong dat hij, wanneer hij zijn fiets definitief in de wilgen hangt, een eigen wielerploeg wil beginnen.