Fortuna krijgt nog geen uitsluitsel van KNVB

Olga (Nuongirl)
Fortuna Sittard weet waarschijnlijk pas na het huidige seizoen waar het aan toe is. De beroepscommissie van de KNVB verklaarde gisteren binnen 'afzienbare tijd' een uitspraak te doen over de licentie van de noodlijdende Limburgse club.

"Normaal gesproken doet de commissie binnen enkele weken uitspraak. Gezien de omstandigheden proberen ze dat nu sneller te doen. Maar dat zal zo goed als zeker pas volgende week worden", aldus Fortuna-woordvoerder Paul Rousseau tegen De Limburger. Volgens Rousseau is het momenteel volkomen onduidelijk hoe de zaak zal aflopen. "De commissie laat niks los, maar we zijn in ieder geval niet afgeserveerd."

Wil Helwig van de stichting Trots op Fortuna maakte vlak voor de zitting in Zeist bekend dat er een akkoord was bereikt met alle grote schuldeisers, te weten de Belastingdienst, Westerhout Groep, Fitland en ex-speler Joos van Barneveld. Fortuna heeft momenteel tussen de 65 en 70 crediteuren, waaraan het in totaal 1,8 miljoen euro moet betalen. De Limburgers hebben voorgesteld dat iedereen vijftien procent van de openstaande som krijgt uitbetaald. De Belastingdienst krijgt volgens de wet het dubbele.

Fortuna heeft echter nog wel te maken met een exploitatietekort en een gat in de begroting. Naar verluidt is het tekort van het huidige seizoen drie ton. Het begrotingstekort van twee ton zou moeten worden gedicht door een shirtsponsor, maar deze is nog niet gevonden.