FOTA wil snel met FIA om tafel

Peterselieman
De organisatie van Formule 1-teams FOTA wil op zeer korte termijn met de FIA praten over de regelwijzigingen die onlangs zijn doorgevoerd. Grootste twistpunt is de budgetbeperking in de Formule 1 die kan zorgen voor een splijting in de sport.

Woensdag werd er op de luchthaven van Heatrow in Londen gesproken over de richting die de Formule 1 in de toekomst, alsmede over de nieuwe Concorde Agreement die in de maak is. Ook werd er gesproken over de onenigheid die binnen de FOTA was ontstaan over het onthouden van het tv-geld van Brawn GP door Flavio Briatore.

De FOTA liet in een verklaring weten: "De FOTA heeft een positieve en constructieve meeting gehouden en heeft afgesproken om continue op een methodische manier te kijken naar verdere kostenbesparingen voor 2010 en 2011, doorgaand op de in 2008 ingeslagen weg."

"De FOTA uit haar zorgen over de beslissingen die vorige week zijn genomen door het WMSC over de regelgevingen in 2010 en daarom wil ze er zo spoedig mogelijk met de FIA over spreken."

De FIA introduceerde vorige week de budgetlimiet van 44 miljoen euro per jaar, maar de grotere teams kunnen hier zeker in het begin niet aan voldoen. Daarom zal er een verschil ontstaan tussen de teams die zich houden aan de limiet en de teams die dat niet doen. Dit kan volgens onder meer Ferrari en BMW Sauber leiden tot een splitsing binnen de Formule 1.