[Giro] Millar is vol goede moed

Olga (Nuongirl)
David Millar begint met goede moed aan de Giro d’Italia komende zaterdag. Op 9 mei zal er in Venetie worden gestart met een ploegentijdrit. Millar en zijn teamleden van Garmin-Slipstream willen, net als vorig jaar, de overwinning pakken.

In maart van dit jaar brak de 32-jarige Schot zijn sleutelbeen in Paris - Nice. De afgelopen week trainde hij echter weer met zijn ploeggenoten in Noord-Spanje. "We hebben in Girona onze laatste trainingsweek gehad voordat de Giro begint. Er is geoefenend op de ploegentijdrit, die wij hopelijk weer kunnen winnen. Met mij persoonlijk gaat het goed. Mijn schouder geneest uitstekend. Ik heb bijna een maand niet op de fiets gezeten, maar ik groei naar een goede vorm toe," aldus Millar tegen Cyclingnews.

Millar uitte vorig jaar forse kritiek op de organisatie van de Giro vanwege de reistijd tussen de etappes en het zware parkoersschema. "Ik had mezelf beloofd om nooit meer in de Giro te rijden, maar na mijn blessure heb ik nog eens alles goed geanalyseerd en besloot dat het verstandig is om toch in Italië te rijden. Ik heb geen hoge verwachtingen dit jaar, maar het kan voor mij haast niet slechter verlopen dan in 2008."