Super Aguri keert mogelijk terug in F1

Peterselieman
Voormalig Super Aguri-teameigenaar Aguri Suzuki heeft in de Japanse krant Sankei Sports gezegd dat hij in 2010 misschien terug wil keren in de Formule 1. Het Japanse team moest precies een jaar geleden nog de stekker uit haar Formule 1-project trekken wegens financiële problemen.

De hernieuwde terugkeer van Super Aguri in de Formule 1 wordt nu mogelijk omdat de FIA een budgetlimiet van 44 miljoen euro heeft bepaald voor volgend seizoen. Hierdoor wordt het mogelijk dat de kleinere teams het opnemen tegen de grotere, zoals Ferrari, McLaren en BMW Sauber. Zeker omdat de teams die zich aan het lagere budget houden meer technische vrijheden krijgen dan de teams die meer uit willen geven. Het aantal teams dat in de sport uit mag komen is al van twaalf naar dertien gegaan, maar voor Aguri liggen er veel kapers op de kust.

Vorig jaar haakten grote sponsors nog voor het Japanse team af en was Honda niet bereid om in de renstal te investeren. Ook zei Suzuki toen nog dat de Formule 1 een "club vol piranha's was waar hij zijn vingers nooit meer in wilde steken." Nu denkt hij er anders over: "Als het fysiek mogelijk is dan wil ik het zeker weer," aldus de Japanner.