Van Veldhoven uit opnieuw kritiek op arbitrage

Wouter Kursten (Magneet)
Roda JC-trainer Harm van Veldhoven had er na de nederlaag tegen Willem II genoeg van. Hij was het niet eens met verschillende arbitrale beslissingen. De Belg doelde vooral op het feit dat de winnende treffer van Niels Vorthoren werd gemaakt in buitenspelpositie.

“Het is ongelofelijk wat ons dit seizoen allemaal treft. We hebben erg veel punten verspeeld doordat de scheidsrechter in het nadeel van ons floot. Vandaag was het weer het geval. Die goal was geen 50 centimeter, maar wel 2 meter buitenspel”, aldus een boze Van Veldhoven. "We hebben dit seizoen ongelofelijk veel pech met de scheidsrechters."

"Door hen zijn er tientallen punten verspeeld. We zitten in een horrorfilm die maar niet wil stoppen”, aldus de geplaagde trainer van de Limburgers.

Roda JC is door het verlies de nieuwe hekkensluiter. Degradatie naar de Jupiler lijkt bijna onafwendbaar. Vooral ook omdat Roda nog op bezoek moet bij Feyenoord. Een ploeg die de laatste goed in vorm is. “Dit is een hele grote klap. We moeten de gifbeker blijkbaar helemaal leegdrinken", besloot Van Veldhoven.