Emanuelson: "Schandalig"

Wouter Kursten (Magneet)
Urby Emanuelson was gedesillusioneerd nadat Ajax voor de zoveelste keer geen Champions League-voetbal haalde.

"Als je dit presteert, hoor je daar niet thuis", was Emanuelson kritisch op zijn eigen ploeg. "Een schandalige vertoning. Iedereen wist waar het om ging, maar dan moet je dat wel uiten en er voor gaan. Ook al gaat het voetballend wat minder moet je er met werklust wat van te maken. Ook dat zat er niet in."

"Of wij een team zijn? Als je zo speelt als vandaag, merk je wel dat het als los zand aan elkaar vast zit. Niemand die wat zegt. Luis (Suarez red.) ging weliswaar tekeer in de kleedkamer, maar na de 3-0 was het over. Je merkte wel aan hem dat hij gefrustreerd was", aldus Emanuelson tegen Eredivisie Live.

"Als Ajax zijnde moet je weten waar je voor speelt. De volgende wedstrijd had je het nog naar je toe kunnen trekken, maar als je dit kan laten zien mag je blij zijn dat je derde staat."

"De trainer heeft dit seizoen geprobeerd om het moment dat iedereen fit was vertrouwen te laten voelen. Je merkte dat het in bepaalde wedstrijden fantastisch ging, maar tegen de kleinere ploegen laat je de kaas van het brood spelen. Ik wil het niet over mijn toekomst te hebben. Het is nu om deze wedstrijd te verwerken."